Vocea tinerilor se face auzită

Programul ”Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural” oferă tinerilor din c. Văleni și s. Tătărești, raionul Cahul, posibilitatea de a se face auziți.

În cadrul Academiei Tinerilor Activiști, membrii grupurilor de inițiativă vor putea identifica problemele din localitate, vor dezvolta leadership-ul și vor ști cum să ia o decizie corectă. Pe parcursul lunii iunii, curent, tinerii au avut ocazia să participe la diverse activități, unde si-au putut dezvolta propriile abilități, au făcut cunoștință cu conceptul de mobilizare comunitară, au scăpat de inhibiții și vocea lor s-a făcut auzită.

Liderul Grupului de Inițiativă Văleni, Mariana Balușcă a menționat faptul că: ”Comunitatea mea, este acea care poate determina schimbarea imaginii unei țări, unei societăți. Sunt interesată de ceea ce se întâmplă în comunitatea mea și îmi doresc să-i motivez  și pe alții să se implice, ca să formăm o echipă capabilă să poată rezolva problemele cu care se confruntă localitatea. Sunt de părerea că schimbarea nu trebuie așteptată, ci provocată”

”Am ales această implicare pentru un simplu motiv, de a face schimbare. Schimbarea lucrurilor, atitudinii, implicarea, duc la un rezultat pozitiv, pentru un trai frumos, decent într-un mediu rural. Doar prin promovarea valorilor general-umane voi încerca să contribui la dezvoltarea comunității mele, prin implicarea cetățenilor tineri în soluționarea unor probleme locale” a completat Paola Bocicovar, liderul grupului de inițiativă Tătărești.

Pentru luna iulie 2020 activitățile continuă

Activitatea a fost organizată de A.O.AZI, partener local în cadrul programului ”Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural”, inițiativă implementată de către Institute for Rural Initiatives / Institutul pentru Inițiative Rurale în Moldova, în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership (GLCAP), Ohio USA cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al SUA.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns