Program de ghidare pentru incluziunea socio-profesională

S-a dat start programului de instruire, privind sprijinul și consultanța persoanelor cu nevoi speciale și cu dizabilități, facilitând incluziunea socio-profesională a beneficiarilor din localitățile: mun. Cahul, sat. Văleni, rn.Cahul și satul Flămânda, rn. Cantemir.
Ședințele de instruire i-au ghidat pe participanți de a se integra mai ușor în angajarea, în câmpul muncii, respectând următorii pași:
📍 consultarea listelor cu locuri de muncă vacante afișate de către AOFM (Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă);
📍 participarea la târgurile/ bursele locurilor de muncă;
📍 înscrierea în bazele de date ale AOFM;
📍 consultarea ofertelor de locuri de muncă din anunțuri;
📍 lansarea unui anunț în căutarea unui post de muncă.
Astfel de instruiri se vor petrece pe perioada implementării proiectului ,,Sociatatea civilă contribuie la incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități”, cu scopul de a ghida beneficiarii în cariera și orientarea socio-profesională, cu o ulterioară angajare în câmpul muncii.
Aceste instruiri urmează a fi petrecute în 4 localități din rn. Cahul și 3 localități din rn. Cantemir, coordonatori locali fiind Balușca Mariana, A.O. EcoScut Văleni și Jorovlea Zinaida, A.O. ,,Speranța Tinerilor Goteșteni”.
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns