Târgul de inițiative civice ”Pentru Pace”

Târgul de inițiative civice ”Pentru Pace”

Târgul de inițiative civice ”Pentru Pace” – eveniment din cadrul proiectului ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” care ne-a oferit un moment oportun de a ne aduna cu toții pentru a face o totalizare a rezultatelor, reușitelor și provocărilor cu, care ne-am confruntat pe parcursul implementării acestui proiect .

Am avut alături oameni deosebiți, oameni care muncesc, oameni care se implică, oameni deschiși, care cunosc și cărora nu le este teamă să facă o schimbare, sau să contribuie la acea schimbare.

Am avut o deosebită plăcere să avem alături reprezentanți ai
Primăria Municipiului Cahul , Consiliul Raional Cahul , Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul, @Direcția Situații Excepționale Cahul, Biblioteca raională ”Andrei Ciurunga”, Teatrul B. P. Hasdeu, de asemenea partenerii fără de care nu am fi putut avea atâtea rezultate frumoase, care au acceptat ideile noastre și ne-au susținut în tot ceea ce ne-am propus și persoane refugiate din rn. Cahul și rn. Cantemir, de altfel beneficiari ai proiectului.

Mulțumim pentru dedicație și muncă și pentru contribuția la dezvoltarea societății Palatul de Cultură „N.Botgros” din Cahul , A.O. Parteneriatul Aachen-Moldova, Club Sportiv Taekwon-do ”DINAMIC” Cahul, Centrul de Sport și Agrement Văleni și Primaria Valeni, Centrul Raional de Tineret Cahul.

În cadrul proiectului, fetele/ femeile și copiii refugiați și nerefugiați au beneficiat de:

  1. suport informațional individual și de grup, privind serviciile disponibile pentru refugiați în municipiul Cahul;
  2. activități de creștere a gradului de implicare, valorificare și recunoaștere a implicării sociale a persoanelor refugiate și nerefugiate;
  3. activități de mobilizare comunitară – formă alternativă de comunicare;
  4. activități de creștere a capacității de pregătire pentru situații de urgență și autoapărare pentru fete/ femei refugiate și nerefugiate;
  5. activități de fitness pentru fete/ femei refugiate și nerefugiate;
  6. activități de meditație fete/ femei refugiate și nerefugiate.

Articol disponibil acum și pe:

facebook – https://www.facebook.com/photo/?fbid=205590525483444&set=pcb.205707555471741
instagram – https://www.instagram.com/p/CpP3GWvt4oK/

Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”
#CooperareGermană #DezvoltareRegională #GIZMoldova #MLPS #GIZMoldova
GIZ Moldova

Evaluați articolul