Fetele și femeile refugiate și nerefugiate din mun. Cahul împreună cu Clubul Sportiv Taekwon-do ”DINAMIC” – în mișcare continuă!

Mișcarea este o formă de existență a lumii, iar noi ne mișcăm continuu și vă îndemnăm și pe voi să o faceți împreună cu noi.

Fetele și femeile refugiate și nerefugiate din mun. Cahul împreună cu Clubul Sportiv Taekwon-do ”DINAMIc” sunt în mișcare continuă.
Ca rezultat, am învățat tehnici de dezechilibrare a adversarului, metode practice de a ne apăra în caz de agresiune.

Așadar, vă prezentăm tehnici și metode în cazul în care ajungeți să fiți agresat fizic:

Nu are importanță cât este de mare și de puternic adversarul din fața dvs. Oricine poate fi dezechilibrat dacă veți ține minte aceste zone slabe. Cele mai importante sunt ochii, nasul, gâtul, pieptul, genunchii și zona genitală.

Puteți fi atacată din orice parte, dar pentru a fi convinsă că îl veți învinge pe atacator 100%, trebuie să rețineți cele mai eficiente procedee pentru aceste zone.

1. Unul dintre cele mai bune procedee care va face orice gigant să strige și să cadă în genunchi este apucarea încheieturii. Cu o mână apucați mezinul și inelarul adversarului, cu alta degetul mijlociu și arătătorul. Depărtați-le la maxim și îndoiți mâna în sus.

Dacă nu puteți apuca mâna adversarului, loviți-l cu degetul sau cu pumnul în zona dintre clavicule sau în mărul lui Adam. În acest mod îl veți dezechilibra pe inamic, el se va apuca de gât și mult timp nu își va putea reveni.

2. Cum să vă eliberați mâinile?
Puteți să vă eliberați ușor dintr-un blocaj, dacă veți ține minte despre regula „degetului mare”: rotiți mâna în direcția degetului mare al atacatorului.
Dacă mâinile dvs. au fost apucate strâns, rotiți printr-o mișcare rapidă încheietura în direcția degetului mare. Mâna atacatorului va fi în partea de jos și apoi trageți brusc mâna spre sine.

3. Cum vă eliberați din mâinile agresorului atunci când acesta vă apucă de păr?

a) Ochii agresorilor sunt de obicei vulnerabili, iar acest lucru este bun pentru dvs. Niciun răufăcător nu va fi în gardă împotriva unui astfel de contraatac. Pentru a neutraliza inamicul în acest fel, este necesar să introduceți degetele în ochii atacatorului sau să atacați cu întreaga mână, pentru a vă atinge ținta.

b) Una dintre aceste mijloace de autoapărare este un atac în zona inghinală. În artele marțiale, această tehnica este de obicei considerată maleabilă și interzisă, totuși, atunci când sănătatea este în joc și chiar viața, toate metodele sunt bune. Iar agresorii nu se disting prin decență, ci neglijează normele sociale și morale. O astfel de tehnică de autoapărare poate fi efectuată atât din apropiere, cât și de la distanță cu orice parte a piciorului.

c) Glisați o mână în sus și prindeți degetul mic. Acesta este cel mai slab deget și cel mai simplu mod de a vă anula aderența. Din fericire, nu trebuie sa fii atât de puternic, ca să faci acest lucru, iar prin urmare agresorul va fi preocupat de durere, astfel îi vor slabi puterile.

Autoapărarea este arta de a-ţi înfrânge atacatorul, indiferent de forţa lui fizică şi fără a fi nevoie să foloseşti arme. Nu se bazează pe putere, ci pe viteza şi îndrăzneală în situaţii periculoase.

 

Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”

#CooperareGermană #DezvoltareRegională #GIZMoldova #MLPS

GIZ Moldova

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns