”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ”

Proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” vine ca o etapă de pregătire pentru implimentarea proiectului  „Modernizarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Cahul, s. Cotihana și Crihana Veche”,

Proiectul își propune să contribuie la implicarea grupurilor locale și a cetățenilor din 4 localități: mnc. Cahul, Cotihana, Crihana Veche și Roșu în procesele decizionale,  ceea ce va conduce la îmbunătățirea transparenței și responsabilizarea autorităților.  Activitățile vor promova asumarea de către cetățeni a investițiilor în comunitate, prin împuternicirea acestora de a participa la procesul decizional legat de proiectele de investiții locale și le va permite să monitorizeze și să comunice publicului larg impactul acestor proiecte de investiții; va oferi cetățenilor competențe prin participarea constructivă la procesele de luare a deciziilor la nivel local.

Scopul: creşterea nivelului de conştientizare a cetățenilor din 4 localități: mnc. Cahul, satele Cotihana, Crihana Veche și Roșu despre beneficiile unui sistem modern de  canalizare și alimentare cu apă potabilă.

Asociația Obștească AZI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns