Voluntariatul ia amploare prin prezență, implicare

 

 

Săptămâna Națională a Voluntariatului a început cu dreptul în localitățile Roșu, Pelinei, Slobozia Mare și Cahul.

Vocea tinerilor se face auzită și acțiunile lor sunt vizibile. În localități  au avut loc acțiuni de salubrizare a spațiilor publice, unde au participat persoane cu dizabilități,  tinerii activiți, voluntari cu susținerea Administrației Publice Locale.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010. Pe parcursul unei săptămâni grupurile locale de suport , instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare.

Mai scrie ceva de genul: unde I unul nu I putere, unde-s doi puterea creste, asta au demonstrat o persoanele cu dizabilități,  voluntarii din cadrul proiectului „Împuternicirea tinerilor cu dizabilități din raionul Cahul”

Acest proiect este realizat de Asociaţia Obştească „AZI”  cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns