Voluntariatul ia amploare în satul Văleni și Tătărești din r-nul Cahul

Săptămîna Națională a Voluntariatului a început cu dreptul în localitățile din Tătărești și Văleni din r-nul Cahul

Vocea tinerilor se face auzită și acțiunile lor sunt vizibile. În ambele comunități au avut loc acțiuni de salubrizare a spațiilor publice, unde au participat tinerii activiți și locuitorii satului cu susținerea Administrației Publice Locale.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010. Pe parcursul unei săptămâni autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc.

Activitatea a fost organizată de A.O.AZI, partener local în cadrul programului ”Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural”, inițiativă implementată de către Institute for Rural Initiatives / Institutul pentru Inițiative Rurale în Moldova, în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership (GLCAP), Ohio USA cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al SUA.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns