Vocea tinerilor se face auzită

Astăzi, 15 mai, tinerii din satul Tătărăști și Văleni din rnu-l Cahul au participat la ședința on line, în cadrul ”Programului de împuternicire a tinerilor din mediul rural”.
Tinerii din grupurile de inițiativă au fost informați despre obiectivul principal al proiectului, care constă în facilitarea participării civice și creșterea capacităților de activism comunitar.
Conceptul de împuternicire a tinerilor a fost explicat de către reprezentantul Institutului pentru Inițiative Rurale din Moldova (IRI) Lilia Sula, care constă în a le face vocea auzita, a participa la diverse procese de luare a deciziilor, de a le deschide oportunități și procese de participare la nivel de țară și de a colabora cât mai strâns cu Autoritățile Locale.
A fost adus la cunoștință și planul de activități, unde tinerii vor putea participa și vor acumula cunoștințe și experiență. Liderii grupurilor de inițiativă Paula Bocicovar (Tătărăști) și Mariana Balușcă (Văleni) s-au arătat încântate de acest proiect, speră să facă echipă bună cu tinerii selectați, să identifice cele mai stridente probleme, să fie aduse la cunoștință și reprezentanților Autorităților Publice Locale și să găsească soluții în dezvoltarea viziunii comunitare.
Tinerilor le-a placut ideea proiectului pentru că își pot exprima părerile și li se oferă ocazia de a participa și de a se implica, pentru a face ceva frumos în comunitatea lor.
Datorită acestui program tânăra generație își poate dezvolta capacitățile necesare pentru a se autoafirma și de a fi pregătit în orice situație. Tinerilor li se oferă angajamentul de Agenți de Schimbare a Societății.
Activitatea face parte din proiectul ,,Împuternicirea tinerilor din mediul rural’’, implementat de către Institutul pentru Inițiative Rurale în Moldova (IRI) în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership (GLCAP), Ohio, USA cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns