Viziunea tinerilor de la Văleni expusă și analizată

Tinerii instruiți vara aceasta în cadrul programului de ”Împuternicire a Tinerilor din Mediul Rural” a fost expusă unor reprezentanți APL și locuitori ai satului.

Academia Tinerilor Activiști din s. Văleni, r-nul Cahul este pregătită să elaboreze un plan de acțiuni, care va fi prezentat consiliului local pentru a demonstra că Modelul Comunitar merită să fie acceptat și că pot realiza lucruri frumoase cu ajutorul localnicilor și susținerea reprezentanților APL.

La întrunire s-a identificat problema gunoiului aruncat de către cetățeni în spațiile de agrement, deci tinerii au venit cu soluția de a fi procurate urne de gunoi. Activitatea comunitară este susținută de către Institutul pentru Inițiative Rurale, de către locuitorii satului Văleni și  susținuță de Administrația Publică Locală.

Activitatea a fost organizată de A.O.AZI, partener local în cadrul programului ”Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural”, inițiativă implementată de către Institute for Rural Initiatives / Institutul pentru Inițiative Rurale în Moldova, în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership (GLCAP), Ohio USA cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al SUA.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns