ULTIMA SESIUNE DE INSTRUIRE

ONG-urile din consorțiu A.O. ”ECOSCUT” Văleni și ”Speranța Tinerilor Goteșteni” au participat la ultima sesiune de instruire organizată de către A.O. ”AZI” Cahul în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități”.
În urma celor 4 ateliere de instruire au fost abordate subiecte specifice precum :
– Incluziunea persoanelor cu dizabilități și promovarea drepturilor și șanselor egale;
– Legislația în domeniu;
– Mecanisme de lucru și specificul activității cu persoanelecu dizabilități;
– Scrierea proiectelor;
– Lucrul cu personalul;
– Colectare de fonduri; cât și subiecte de consolidare generală organizațională.
Asociațiile din consorțiu în frunte cu, coordonatorii locali, Mariana Balușca A.O.”ECOSCUT” Văleni și Zinaida Jorovlea A.O. ”Speranța Tinerilor Goteșteni” din Gotești sunt pregătite să organizeze activități în domeniul incluziunii socio-profesionale cu grupurile țintă identificate, din raionul Cahul și Cantemir.
Scopul acestor ateliere de instruiri este de a facilita incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități din regiunea Sud a Republicii Moldova prin crearea și dezvoltarea parteneriatelor locale și regionale pentru asigurarea unei piețe a muncii incluzive la

nivel regional.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova.
Evaluați articolul