UE // Ședință de lucru cu grupul local de tineri din Crihana Veche

În cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” implementat de @Asociatia Obsteasca AZI, grupul local de tineri s-a întrunit la o ședință de lucru cu reprezentanții APL, și primarul comunității, discutând despre chestionarea localnicilor cu privire la conectarea acestora, la servicii de canalizare calitative și apă potabilă.

Au fost separați tinerii răspunzători pentru sectoare diferite ale satului, unde vor merge și consilieri pentru a comunica cu locuitorii și să identifice care sunt problemele cu care se confruntă și nemulțumirile lor.

În cadrul proiectului, pentru satul Crihana Veche, r-nul Cahul și sectorul Ghidro, au fost elaborate chestionare, în urma cărora se va efectua analiza datelor colectate și va fi prezentat un raport cu privire la problemele întâmpinate de cetățeni și doleanțele acestora.

Asociația Obșteasă ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns