UE // Rezultatele concursului ”O lume minunată cu APĂ bună și curată”

În cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu, a avut loc Concursul de Desene în perioada 01 martie – 30 aprilie curent. La acest concurs au participat elevii instituțiilor de învățământ din localitățile partenere.

Pentru satul Roșu, au participat elevii Gimnaziului ”Al. I. Cuza”;

Pentru satul Cotihana, au participat elevii Gimnaziului ”Mihail Kogălniceanu”;

Pentru satul Crihana Veche, au particpat copiii din localitate, gazdă fiind agentul economic Viorica Chiricuță;

Pentru municipiul Cahul au participat elevii Școlii Primare – Grădinița ”Al. Donici”; Liceului Teoretic ”Ion Creangă”, ”Petru Rumeanțev”, ”Dmitrie Cantemir” și ”Ioan Vodă”.. Partenerul principal al acestui concurs a fost Școala de Arte Plastice din mun. Cahul. Lucrările elevilor au fost expuse la Vernisajul ”Servicii de apă și canalizare modernre prin proiecte europene” de Ziua Europei la Cahul.

Concursul a avut un caracter amator.

Scopul acestui concurs: Creșterea nivelului de conștientizare a locuitorilor din mun. Cahul și din satele Cotihana, Crihana Veche, și Roșu, r-nul Cahul, despre beneficiul alimentării cu apă potabilă și a unui sistem modern de canalizare prin desen.

Obiectivele:

1 – Creșterea gradului de implicare a copiilor și a tinerilor în activități de protecție a mediului înconjurător și a apelor;

2 – De a transmite mesaje de informare localnicilor, privind consumul de apă potabilă și serviciile de canalizare moderne prin lucrările lor;

3 – Dezvoltarea unui mediu înconjurător sănătos, ecologic și nepoluat.

Desenele vor fi expuse și apreciate la evenimentul de finalizare a campaniei de informare din cadrul proiectului.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

#ÎmpreunăMaiPuternici,#Eu4Moldova,#Eu4CivilSocietyMD,#CSOActionMoldova,#DezvoltareRegională

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns