UE // Prezentarea informației la consiliul local Roșu

UE // În cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare”, au fost prezentate informațiile preliminare cu privire la rezultatele chestionarelor elaborate pe perioada implementării proiectului. S-a adus la cunoștință despre următoarele activități consiliului local, privind conectarea la serviciile de apă și canalizare.

La ședința consiliului au fost relatate problemele întâlnite de localnici, care sunt sectoarele problematice și pentru fiecare sector din localitate a fost invitat câte un consilier pentru a merge pe străzi și să informeze lumea despre beneficiile apei potabile și despre un sistem modern de conectare.

Urmează să desfășurăm un Club de Dezbatere, unde vom discuta despre problemele întâlnite de gospodari, la care vor răspunde reprezentanțiii Apă – Canal ”CAHUL” și APL.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul