UE // Lecțiile publice continuă

Lecțiile publice din cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” au avut loc în satul Roșu, r-nul Cahul, la Gimnaziul ”Al. Ioan Cuza” și satul Cotihana, mun. Cahul, Gimnzaiul ”Mihail Kpgălniceanu”

Temele despre care elevii au discutat a fost ” Poluarea Apei” și ”Surse de ape uzate în mediul rural și influența lor asupra mediului, sănătății”

Prin exerciții practice, desen și lucru în grup, participanții au aflat despre:
  • Drepturile fundamentale ale omului, dreptul la sănătate;
  • Sursele de ape uzate din mediul rural și influența lor asupra mediului ambiant și sănătate;
  • Consumul de apă potabilă curată, importanța utilizării serviciilor de canalizare și apă.

Scopul petrecerii acestor lecții publice este de a sensibiliza tinerii și de a proteja mediul înconjurător. De a face cunoscute beneficiile conectării la serviciile de canalizare și apă potabilă, care au un impact puternic asupra sănătății și a mediului înconjurător.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns