UE // Lecție publică privind conectarea la serviciile de canalizare și apă

UE // Lecțiile publice din cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” continuă.

Liceul Teoretic ”Petru Rumeanțev” din mun. Cahul fost gazda unei lecții publice cu privire la cunoștințele despre un sistem eficient de canalizare.

În timpul lecțiilor tinerii au discutat următoarele subiecte:
1 – Drepturile fundamentale ale omului, dreptul la sănătate;
2 – Sursele de ape uzate din mediul urban și influența lor asupra mediului ambiant și sănătate;
3 – Consumul de apă potabilă curată, importanța utilizării serviciilor de canalizare și apă.
Asociația Pbștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns