UE // Lansarea proiectului ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de apă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”

În cadrul proiectului ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de spă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui” , conform planului de activități la data de 27.05.2021 a fost organizată lansarea proiectului.

La această activitate au fost invitați reprezentanți :

 • Administratorul ”Apă – Canal Leova” – Antoniu Victor;
 • Șeful Direcției Învățământ a Consiliului Raional Leova – Gospodinov Alexandru;
 • Primarul orașului Leova – Bujoreanu Alexandru;
 • Primarul sat. Filipeni – Camerzan Tudor;
 • Primarul sat. Cupcui – Antoniu Gheorghe;
 • Primar interimar or. Iargara – Gaidarji Elena;
 • Primarul sat. Romanovca – Zaharia Lavric Indira.

La activitatea de lansare s-a discutat despre:

 1. scopul și obiectivele proiectului;
 2. impactul așteptat, beneficiile proiectului pentru cetățeni;
 3. problemele de mediu existente și conștientizarea acestora cu privire la beneficiile pe care le vor avea ca urmare a implementării proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

Activitățile planificate în cadrul  proiectului “Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de spă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”  vor genera următoarele rezultate:

 • Se va mări numărul de cetățeni conectați la serviculul de canalizare;
 • Se va reduce riscurile de sănătate pentru cetăţeni din localitățile – Leova, Iargara, Cupcui, Filipeni și Romanovca;
 • Se va asigurara menţinerea mediului ambiant curat prin construcţia sistemului de canalizare și a serviciului de apă;
 • Se va impulsiona dezvoltarea economiei;
 • Ridicarea nivelului de trai a cetăţenilor din 5 localităţi;

La finalul activității a fost sesiunea de întrebari și răspunsuri, cât și propuneri, idei de îmbunătățire a rezultatelor așteptate.

   Scopul proiectului este de abilitare a cetățenilor din orașul Leova, localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui în dezvoltarea durabilă a infrastructurii pentru apă și canalizare.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de spă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns