UE// Instruirea tinerilor din Grupurile Locale partenere privind conectarea la serviciile de canalizare.

    Vineri și sâmbătă, 29, 30 ianuarie curent, în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la servicii de canalizare” , tineri împreună cu liderii Grupurilor Locale din localitățile partenere: mun. Cahul, satul Cotihana, satul Crihana Veche și satul Roșu, r-nul Cahul au fost instruiți în domeniul comunicării, cum să organizeze o campanie de informare și care sunt beneficiile serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare.
  Subiectele discutate la Workshop au fost:
1 – Cum să comunice cu cetățenii, evitând discuțiile conflictuale;
2 – Cum să transmită un mesaj despre beneficiile serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare;
3 – Cum să organizeze o campanie de informare și care sunt elementele acestei campanii.
Tinerii au simulat cazuri de informare a localnicilor și au învățat cum să transmită informația corectă și concisă către cetățeni pentru a nu întâmpina neclarități și a nu dezinforma.
   În cadrul workshop-ului tinerii au interacționat cu voluntarii A.O. ”AZI” care au experiență în organizarea campaniilor de informare și conștientizare a beneficiilor de apă potabilă și canalizare.
Asociația Obștească AZI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns