UE // Informarea cetățenilor din satul Romanovca, r-nul Leova.

Locuitorii satului Romanovca au fost informați despre beneficiile conectării la sistemul modern de apă din localitate. Voluntarii Asociației Obștești ”AZI” au  mers de la casă la casă pentru a aduce la cunoștință localnicilor cât este de benefică conectarea la serviciul de apă și cum se pot îmbunătăți condițiile de viață a populației ca urmare a unui serviciu calitativ de apă potabilă.

Tinerii au adus argumente cum se poate îmbunătăți starea de sănătate a populației prin reducerea poluării mediului, în special a surselor de apă. La întâlnirea cu cetățenii din sat au fost împărțite pliante informative. Informarea localnicilor continuă.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de apă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul