UE// Eveniment de informare și conștientizare a beneficiarilor / cetățenilor de servicii de canalizare din municipiul Cahul, în cadrul proiectului “Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ”

AO AZI vă invită la evenimentul de informare și conștientizare a beneficiarilor / cetățenilor de servicii de canalizare din municipiul Cahul, în cadrul proiectului “Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ”, care va avea loc la data de 21 noiembrie, ora 12:00, Piața Independenței.

Vor fi invitați speciali care vor veni cu o  introducere:

  • Nicolae Dandiș-primarul municipiului Cahul- despre îmbunătățirea calității serviciilor de canalizare; îmbunătățirea condițiilor de viață a pupulației ca urmare a furnizării unor servicii de canalizare la standarte Europene.Sprijinul Financiar nerambursabil din partea UE acordat locuitorilor din municipiul Cahul.
  • Gheorghe Ghețivu, șef Întreprinderea Municipală Apă-Canal Cahul-Îmbunătățirea stării de sănătate a populației datorită reducerii poluării mediului, în special a surselor de apă.
  • Silvia Strelciuc, director CONTACT Cahul- despre Obiectivu general al proiectului „Abilitarea cetăținilor din Republica Moldova” – Abilitarea cetățenilor prin participarea constructivă a Organizațiilor Societății Civile la procesele decizionale locale, regionale și naționale
  • Victoria Șevcenco, director executiv Asociația de băștinași Cahul.

De asemenea vom avea invitați care ne vor încânta cu momente artistice:

  1. Orchestra „Rapsozii Moldovei”, dirijor Vitalie Dorin , soliști Maria Tișcenco și Igor Cuciuc

Pe parcursul evenimentului va fi organizat concurs de desene pe asfalt cu tema” O Picătură de APĂ pentru orașul MEU.”

 

Scopul Campaniei – „Adoptă o conectare” este: de a mobliza, sensibiliza cetățenii din mun. Cahul atât cei din localitate cât și cei plecați peste hotare de a dona bani pentru a conecta o familie social-vulnerabilă la serviciile de canalizare.

 

 

Asociația Obștească AZI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns