UE // Eveniment de Informare și Sensibilizare a beneficiarilor / cetățenilor din localitățile Iargara, Filipeni și Cupcui.

La data de 1 iunie curent, în localitățile Iargara, Filipeni și Cupcui a fost lansat evenimentul de informare și sensibilizare a beneficiarilor / cetățenilor cu privire la conectarea serviciului de apă, eveniment din cadrul proiectului ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de apă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui.

Acest eveniment a fost organizat cu scopul de informare  a publicului larg asupra avantajelor conectării cetățenilor din localitățile menționate la serviciul modern de apă.

Prin acest eveniment locuitorii or. Iargara, satelor Filipeni și Cupcui au avut ocazia de a cunoaște importanța conectării la serviciul de apă asupra calității vieții și implicit a sănătății și protejarea mediului inconjurător. Grupurile țintă din acest proiect vor simți imbunătățirea serviciilor a sistemelor de apă fiind totodată și cei care vor suporta inconveniențele generate de execuția lucrărilor.

Obiectivele campaniei de informare sunt: 

  • Informarea publicului țintă cu privire la acest proiect prin prezentarea beneficiilor viitoare ale populației din localitățile Iargara, Filipeni și Cupcui în contextul creșterii calității infrastructurii care va asigura, atât îmbunătățirea serviciilor, surselor de apă, cât și protecția mediului;
  • Asigurarea transparenței gestionării fondurilor europene nerambursabile prin transmiterea periodică către publicul țintă a informațiilor referitoare la contribuția nerambursabila a Uniunii Europene și la progresul implementării proiectului în vederea îmbunătățirii infrastructurii de mediu din localitățile Iargara, Filipeni și Cupcui;
  • Informarea populației despre obiectivele, importanța și prioritățile proiectului, asigurând un flux de informații coerent despre proiect pe toată perioada derulării acestuia;
  • Informarea grupurilor țintă asupra problemelor de mediu existente și conștientizarea acestora cu privire la beneficiile pe care le vor avea ca urmare a implementării proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat: primarii localităților Iargara – Eugen Mutaf, Filipeni – Camerzan Tudor, și Cupcui – Antoniu Gheorghe și reprezentantul S.A ”Apă – Canal” Leova, Antoniu Victor.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de spă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns