UE// Eveniment de informare și conștientizare a beneficiarilor/cetățenilor de servicii de canalizare din municipiul Cahul și satul Cotihana în cadrul proiectului “Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ”

La data de 21 noiembrie și 22 noiembrie a avut loc evenimentul de informare și conștientizare a beneficiarilor/cetățenilor  de servicii de canalizare  din municipiul Cahul și satul Cotihana  în cadrul proiectului “Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ”.

Acest eveniment a fost organizat cu scopul de informare  a publicului larg asupra avantajelor conectării cetățenilor din municipiul Cahul  și satul Cotihana la rețelele de canalizare.

Prin acest eveniment cetățenii municipiului Cahul au avut ocazia de a cunoaște importanța conectării la canalizare asupra calității vieții și implicit a sănătății și protejarea mediului inconjurător. Grupurile țintă din acest proiect vor simți imbunătățirea serviciilor a sistemelor de canalizare fiind totodată și cei care vor suporta inconveniențele generate de execuția lucrărilor.

Obiectivele campaniei de informare sunt: 

  • Informarea publicului țintă cu privire la acest proiect prin prezentarea beneficiilor viitoare ale populației din mun. Cahul și s. Cotihana în contextul creșterii calității infrastructurii care va asigura atât îmbunătățirea serviciulor de canalizare, cît și protecția mediului, în special a surselor de apa;
  • Asigurarea transparenței gestionării fondurilor europene nerambursabile prin transmiterea periodică către publicul țintă a informațiilor referitoare la contribuția nerambursabila a Uniunii Europene și la progresul implementării proiectului în vederea îmbunătățirii infrastructurii de mediu din mun. Cahul și s. Cotihana.
  • Informarea populației despre obiectivele, importanța și prioritățile proiectului, asigurând un flux de informații coerent despre proiect pe toată perioada derulării acestuia;
  • Informarea grupurilor țintă asupra problemelor de mediu existente și conștientizarea acestora cu privire la beneficiile pe care le vor avea ca urmare a implementării proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

Mesajul Campaniei de Informare : ”Pentru o viață sănătoasă și un mediu protejat, conectează-te la sistemul de apă și canalizare din localitatea ta!”

La eveniment au participat: primarul mun. Cahul Nicolae Dandiș; șeful S.A ”Apă – Canal Cahul” Gheorghe Ghețivu și reprezentanții centrului CONTACT-Cahul Mihai Cucereanu, Silvia Strelciuc, directorul – executiv Centrul ”Contact – Cahul”.

 

Asociația Obștească AZI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns