UE // Elevii informează prin desen

Elevii Liceului Teoretic ”Ion Creangă” din mun. Cahul, în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” au abordat prin desen cele mai ingenioase idei cu privire la apa potabilă, curată care este benefică pentru sănătatea tuturor.

Elevilor le-a fost prezentat Regulamentul concursului de desen. Prin lucrările elaborate, participanții vor scoate-n evidență protecția mediului înconjurător, apa nepoluată, modul sănătos de viață, o atmosferă curată și toate acestea datorită unui sistem modern de apă și canalizare, scopul fiind informarea cetățenilor de a se conecta la serviciul de apă și canalizare calitativ și legal pentru a nu avea efecte negative asupra localității și a mediului înconjurător.

Desenul se desfășoară cu genericul ”O lume minunată cu apă bună și curată” , unde participanții vor fi premiați. Scopul acestui concurs este de a informa și de a sensibiliza cetățenii cu privire la conectarea serviciilor de canalizare și apă potabilă moderne, pentru un mediu curat, protejat și sănătos.

Asociația Obșteasă ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns