UE // dreptul la un mediu sănătos și protejat

În satul Crihana Veche, r-nul Cahul, în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare”, în incinta Bibliotecii Publice, a fost organizată o lecție publică cu tematica ” Dreptul al un mediu sănătos și protejat”.

În timpul lecțiilor tinerii au discutat următoarele subiecte:

  • Drepturile fundamentale ale omului, dreptul la sănătate;
  • Sursele de ape uzate din mediul rural și influența lor asupra mediului ambient și sănătate;
  • Consumul de apă potabilă curate, importanța utilizării serviciilor de canalizare și apă.

 

Participanții la lecția publică au făcut cunoștință cu eficiența unui sistem de canalizare și au analizat situația din domeniul utilizării serviciilor de canalizare și a consumului de apă potabilă din localitate.

Asociația Obșteasă ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns