UE // Club de dezbatere în satul Cotihana

UE // În satul Cotihana, mun. Cahul, la data de 07 aprilie 2021, a fost organizat Clubul de dezbatere ”Apă și Sănătate”, activitate petrecută în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare”.
Temele discutate la dezbatere au fost:
💧 Construcția rețelelor moderne de apă și canalizare în
satul Cotihana;
💧 Îmbunătățirea calității serviciului de canalizare și apă
potabilă;
💧 Îmbunătățirea condițiilor de viață a populației ca urmare
a unui serviciu calitativ de canalizare și apă potabilă;
💧 Sprijinul financiar nerambursabil din partea UE acordat
cetățenilor din localitate.
Locuitorii satului au avut ocazia să-și expună părerile, au fost identificate problemele cu care se confruntă localitatea, privind serviciile de apă și canalizare.

La eveniment au participat reprezentanți APL Cahul, S.A Apă – Canal Cahul, unde au pus accent pe discuțiile cu cetățenii și au răspuns la întrebările lor. Formatul respectiv a dat posibilitate localnicilor să afle cât mai multe despre proiect și conectarea la serviciile de canalizare modernă și apă calitativă.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns