UE // Club de dezbatere ”Apă și Sănătate” în mun. Cahul

În municipiul Cahul, sectoarele Lapaevca, Lipovanca și Valincea în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” au fost organizate 3 Cluburi de Dezbatere ”Apă și Sănătate”, la care au participat locuitorii mun. Cahul, reprezentanți APL și reprezentanți Apă – Canal Cahul.

Temele discutate la dezbatere au fost:
  • Construcția rețelelor moderne de apă și canalizare în mun. Cahul;
  • Îmbunătățirea calității serviciului de canalizare și apă potabilă;
  • Îmbunătățirea condițiilor de viață a populației ca urmare a unui serviciu calitativ de canalizare și apă potabilă;
  • Sprijinul financiar nerambursabil din partea UE acordat cetățenilor din localitate.

Localnicii au avut ocazia să-și expună părerile, au fost identificate problemele cu care se confruntă municipiul, privind serviciile de apă și canalizare.

La eveniment au participat directorul Apă-Canal Cahul, Guglea Dionis, directorul tehnic Stoiciu Ivan; consilierii Anatol Gorea, Anton Vrabii, Dmitri Moruz unde au pus accent pe discuțiile cu cetățenii și au răspuns la întrebările lor. Formatul respectiv a dat posibilitate localnicilor să afle cât mai multe despre proiect și conectarea la serviciile de canalizare modernă și apă calitativă.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Asociația Obștească Centrul „CONTACT-Cahul”.

#ÎmpreunăMaiPuternici,#Eu4Moldova,#Eu4CivilSocietyMD,#CSOActionMoldova,#DezvoltareRegională

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns