Tradiții cultural religioase în comunitățile din raionul Cahul raportate la tradițiile poporului ucrainean

Tradiții cultural religioase în comunitățile din raionul Cahul raportate la tradițiile poporului ucrainean
Activitatea de mobilizare comunitară dedicată tradițiilor cultural religioase în comunitățile din raionul Cahul, în care am discutat în formă liberă împreună cu persoanele refugiate și nerefugiate din mun. Cahul și partenerii regionali, a avut drept scop familiarizarea poporului ucrainean cu specificul tradițiilor moldovenești și invers.
În cadrul activității am discutat despre religie, cultură și tradiții în contextul integrării europene, tradițiile moldovenești raportate la tradițiile poporului ucrainean. Împreună cu, copiii am făcut o activitate de confecționare a inimioarelor din fetru, în contextul în care ne apropiem de sărbătoarea tradițională Dragobetele.
Activitatea de mobilizare comunitară cu tema: ”Tradiții cultural religioase în comunitățile din raionul Cahul” a fost realizată în cadrul proiectului ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir”.
Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”
Evaluați articolul