Tinerii din Tătărești instruiți și tinerii din Văleni la discuții cu reprezentanții APL Văleni

     O nouă instruire pentru tinerii din satul Tătărești, r-nul Cahul din cadrul ”Programului de împuternicire a tinerilor din mediul rural”.
Scopul instruirii a fost de a asista grupul de inițiativă ”Tătăreșteni tineri în acțiune” în designul soluțiilor pentru anul viitor și de a atrage resurse pentru crearea oportunităților pentru tinerii din comunitate.
A fost revizuit Planul de Acțiuni aprobat de APL, selectând o inițiativă care urmează să fie finanțată în cadrul proiectului și anume crearea unui Centru de Tineret în localitate.
     Tinerii din Văleni în acțiune s-au întâlnit cu reprezentanții APL Văleni pentru a impulsiona implementarea planului de acțiuni, a-l analiza detaliat și a-l pune-n acțiune.
Activitățile au fost discutate fiecare-n parte și au fost repartizate lunar pe tematici.
Tinerii au venit cu propuneri adăugătoare de a participa la procesele decizionale din localitate, de a se implica activ în dezvoltarea comunității.
Primarul Silvia Știrbeț și reprezentanții APL s-au arătat interesați de intenția tinerilor și uimiți că ”Programul de împuternicire a tinerilor din mediul rural” continuă.
După ședința APL, tinerii urmau să participe la un Velo-Tur al prieteniei.
     Activitățile au fost organizate de Asociația Obștească „AZI” în cadrul programului ”Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural”, inițiativă implementată de către Institute for Rural Initiatives / Institutul pentru Inițiative Rurale în Moldova, în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership (GLCAP), Ohio USA cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.
Evaluați articolul