Tinerii Autoreprezentanți din municipiul și raionul Cahul se implică în procesul decizional

În perioada iulie – septembrie 2020 aîn cadrul proiectului „AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI” implimentat în mnc. Cahul , s. Slobozia Mare, s. Roșu, c. Pelinei  au fost implimnetate diverse activități:

  • Consolidarea capacităților persoanelor cu dizabilități și formarea lor ca Autoreprezentanți, în cadrul cărora au discutat despre drepturi, implicare în procesul decizional, participare comunitară, și simple eșiri împreună cu Grupurile.
  • Toate 4 Grupuri Locale de suport au identificat o acțiune prioritară din planul de acțiuni pe care l-au elaborat. Au organizat campanii de informare și consultare cu cetățenii, APL. Au depus demersuri către APL privind cofinanțarea acțiunii selectate.
  • Astfel de comun acord Grupuri Locale de suport au decis realizarea activității prin mobilizarea tuturor resurselor locale, a membrilor Grupului local de suport, implicarea activă a APL și persoanelor cu dizabilități.
  • Grupul Local Slobozia – Mare deja a finisat realizarea acțiunii – construcția unei porțiuni de trotuar ce duce spre centrul satului și liceul din loclaitate
  • Finanțarea acestei acțiuni este realizată  din 2 surse: contribuția bugetului local și, parțial, contribuția proiectului.
  • Grupul Local Roșu are deja și prima victorie : Consilierii Locali din s.  Roșu au aprobat unanim  Planul de actiuni p.u promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati și demersul cu priivire la alocarea de finante pentru realizarea  acțiunii identificate.

 

Activitățile au fost organizate   în cadrul proiectului „AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI”. Proiect realizat de Asociația Obștească AZI cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din surse acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvolatre și Cooperare (SDC) și Suedia.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns