Tinerii autoreprezentanți din municipiul și raionul Cahul activi în desfășurarea activităților de consolidare

În perioada 5-27 octombrie în cadrul Proiectului „Agenda de Advocacy în raionul Cahul-în sprijinul persoanelor cu dizabilități”,tinerii autoreprezentanți din cele patru localități: satul Roșu, satul Slobozia Mare, comuna Pelinei, mun.Cahul au fost activi în ceea ce privește participarea , implicarea lor la desfășurarea instruirilor, activităților.

În cadrul activităților din mun Cahul, com.Pelinei au fost invitați reprezentanți ai Direcției Situației Excepționale la care au fost învățați tinerii cum să acorde primul ajutor în situațiile excepționale(înec, hemoragie, accident rutier, etc.)

Grupul Local din satul Slobozia Mare au vizitat un locaș de cult Biserica ” Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril ‘. La această vizită tinerii au aflat istoria înființării Bisericii,dar și alte informații generale ce țin de religie.

Tinerii grupului din satul Roșu au participat la evenimentul serbat de către persoanele în etate -Ziua Bunicuțelor.Bunicuțele au fost felicitate de către tineri cu această minunată sărbătoare,și au rămas  surprinde de felul cum persoanele cu dizabilități au capacitatea de a tranmite emoții pozitive prin mesajele lor, prin vorbirea lor, comportamentul lor.

Aceste tematici au fost identificate în cadrul ședințelor desfășurate în baza propunerilor și solicitărilor Grupurilor Locale din cele patru localități: satul Roșu, satul Slobozia Mare, comuna Pelinei, mun.Cahul.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului „AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI”. Proiect realizat de Asociația Obștească AZI cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din surse acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvolatre și Cooperare (SDC) și Suedia.

Scopul Proiectului:

Facilitarea perticipării persoanelor cu dizabilități din raionul Cahul în procesul decizional local și implicarea acestora în soluționarea proprilor probleme.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns