Suntem încântați să vă anunțăm că suntem implicați într-un nou proiect – ”Societatea civilă pentru Integrarea Europeană„

Suntem încântați să vă anunțăm că suntem implicați într-un nou proiect – ”Societatea civilă pentru Integrarea Europeană„.

În cadrul proiectului vom desfășura activități de advocacy, vizibilitate, organizare a vizitelor de schimb de cunoștințe în domeniul Bugetării Participative, networking în cinci localități din sudul Republicii Moldova și anume din UTAG.  De asemenea  vom desfășura  seminare de instruire cu tema: ,,Sporirea participării OSC-urilor din zona de sud a R. Moldova în procesul de monitorizare a bugetelor și realizare a funcției de advocacy, la nivel central și local, cu accent prioritar pe analiza bugetului”

Deja avem stabilite localitățile partenere cu care vom lucra. Am avut întâlniri cu reprezentanții Primăriei orașului Vulcănești și satului Etulia, cu care am discutat și semnat un Memorandum. Prin această colaborare ne dorim să încurajăm implicarea tinerilor și adulților în procesul bugetar din fiecare localitate.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Societatea Civilă pentru Integrarea Europeană”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fundația „Friedrich Ebert”. Proiectul este implementat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în calitate de partener principal, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), AO Institutum Virtutes Civilis (IVC) și Fundația „Friedrich Ebert

AO AZI este una dintre cele 15 organizații ale societății civile selectată,  prin concurs deschis, pentru implementarea activităților în cadrul proiectului „Societatea Civilă pentru Integrarea Europeană”, care are drept scop consolidarea capacităților OSC-urilor de a monitoriza bugetele publice la nivel central și local și a încuraja implicarea lor în activități de advocacy privind alinierea bugetelor și politicilor la prioritățile agendei de europenizare.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns