Semnarea Memorandumului cu Administrația Publică Locală din Cimișlia

   Marți, 10 martie, în cadrul Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, în orașul Cimișlia a fost semnat Memorandumul cu Administrația Publică Locală, unde echipa formată urmează să stabilească nivelul actual de transparenţă bugetară şi să consolideze coaliţia care va sprijini partenerul local în efortul de a îmbunătăţi transparenţa bugetară din primăria orașului.

La eveniment au participat Primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, reprezentând Administrația Locală, partenerul local, Asociația Obștească „Agenția de Democrație Locală din Moldova”, în persoana lui Nicolae Hristov și partenerul regional, în persoana Tatianei Seredenco, Asociația Obștească „Azi” din orașul Cahul.

„ Prin acest proiect noi vom ține la curent cetățenii cu privire la cheltuirea tuturor banilor publici, care sunt banii lor și vor fi implicați în procesul decizional de cheltuire a banilor din Administrația Publică Locală. O să facem întâlniri, activități unde fiecare cetățean iși va da cu părerea și vor vedea cum este gestionat bugetul. Eu sunt foaarte bucuros de această colaborare”, a menționat primarul orașului.

Partenerul regional Tatiana Seredenco și-a exprimat voința și sprijinul în creșterea transparenței bugetare locale. Cei trei parteneri semnatari vor depune eforturi comune pentru a crea și consolida un cadru care să îmbunătățească transparența și participarea civică în cadrul procesului bugetar la nivel local.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns