Semnarea Memorandumului cu Administrația Publică Locală din Cahul

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Primăria municipiului Cahul, Asociația Obștească „Azi” din Cahul și Asociația Obștească „Pas cu Pas regiunea Sud”, au semnat luni, 9 martie curent memorandumul multilateral de cooperare pentru un buget transparent și implicarea cetățenilor activi pentru o dezvoltare continuă.  

„Doamne ajută în ceea ce ne-am propus! Avem dorință nu doar pentru un buget transparent, dar avem nevoie și de oameni care știu ce presupune un buget. Avem nevoie de oameni care ajută și nici într-un caz nu încurcă. Memorandumul este un angajament ca document și vreau să avem realizări frumoase, pentru a da un exemplu frumos altor localități, dar cel mai important lucru este dorința noastră sinceră de a face ca acest lucru să funcționeze. Orice idee bună poate da un plus valorii orașului, căci până la urmă banii publici sunt banii tuturor”, a declarat primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș.

Stanislav Ghilețchi, expert al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, a menționat că obiectivul major al acestui proiect este că odată cu finisarea lui să poată să continue creșterea acestor capacități, deoarece contează foarte mult ca acest proces să devină cât mai transparent. „Mă bucur că s-a format o coaliție numeroasă și diversă. Totodată mă bucur și de faptul ca municipiul Cahul a acceptat să facă parte din acest proiect. Va fi cel mai mare oraș pe regiunea Sud în care vom activa și vom fi alături de voi în acești doi ani pentru a vă ajuta, astfel încât să putem îmbunătăți procesul de elaborare a bugetului. Ne vom strădui ca acest proces să devină cât mai transparent”, a precizat expertul.

După semnarea memorandumului, echipa proiectului urmează să stabilească nivelul actual de transparență bugetară şi să consolideze coaliția care va sprijini partenerul local în efortul de a îmbunătăți transparența bugetară din primăria Cahul. Totodată partenerii îsi exprimă voința și sprijinul reciproc pentru sporirea participării cetățenilor și reprezentanților societății civile în procesul dat.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns