Semnarea Memorandumului cu Administrația Publică Locală (APL) Leova

   Joi, 5 martie curent, în incinta primăriei orașului Leova a fost semnat Memorandumul, privind importanța transparenței bugetare și participarea în procesul bugetar local.

Memorandumul a fost semnat între Administrația Publică Locală (APL) Leova, în persoana Primarului Alexandru Bujoreanu, Asociația Obștească Parteneriat Social, în calitate de partener local, în perosana Raisei Balan și Asociația Obștească „Azi Cahul”, în calitate de partener regional, în persoana Tatianei Seredenco.

„Vreau ca cetățenii din orașul Leova să nu vadă Primăria ca pe o instituție închisă, dar să cunoască faptul că noi suntem dispuși de a comunica cu ei și suntem deschiși pentru propunerile lor”, a precizat primarul, Alexandru Bujoreanu, care s-a arătat încântat de viitoarea transparență bugetară.

„Sunt foarte interesată de acest proiect și sper ca locatarii orașului să se implice activ. Vocea lor trebuie auzită și solicităm să fie auzită”, a spus Raisa Balan.

Tatiana Seredenco le-a urat succes pe parcursul colaborării, exprimându-și dorința de a utiliza toată experiența de care dispun, pentru a asigura o calitate înaltă a activităților ce vor urma.

Prin prezentul Memorandum, partenerii îsi exprimă voința și sprijinul reciproc pentru sporirea participării cetățenilor și reprezentanților societății civile în procesul bugetar în Primăria Leova. Realizarea acestui obiectiv va avea loc prin informarea cetățenilor, privind alocarea și cheltuirea banilor publici și implicarea lor în procesul de elaborare, aprobare, executare și raportare a bugetului local.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns