UE-GIZ// Semnarea acordurilor de Colaborare în cadrul proiectului „Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la Serviciile de Canalizare”

Asociația Obștească AZI  pe parcursul lunii octombrie în cadrul proiectului ” Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la Serviciile de Canalizare” a semnat un acord de colaborare cu:

  1. APA -CANAL” Cahul – prin care va informa tinerii din grupurile locale, cetățenii din cele patru localități partenere despre benficiile serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare, despre calitatea apei din sistemele  de apă centralizate, beneficiile sistemelor de canalizare și riscurile asupra mediului în cazul nefolosirii sistemului de canalizare.
  2. Direcția Agenției de Mediu Sud-  care va oferi consultanță tinerilor din Grupurile Locale; cetățenii din cele 4 localități partenere în domeniul politicii de protecție a mediului în cadrul activităților de instruire organizate în cadrul proiectului.
  3. Direcția Generală Învățământ Cahul-Va susține și coordona codițiile de organizare a lecțiilor tematice și a concursului de desen tematice în instituțiile de învățământ generale din cele patru localități partenere în proiect.
  4. Centru de Medicină Preventivă Cahul-care va oferi consultanță tinerilor din grupurile locale, cetățenilor din cele patru localități partenere  despre: importanța folosirii apei din sistemele de apă, importanța utilizării sistemului de canalizare și impactul virusului COVID-19.
  5. 3 APL-uri partenere: mun. Cahul(satul Cotihana), satul Roșu, satul Crihana Veche- vor oferi spații pentru desfășurarea activităților ,facilitarea contractului cu anumite persoane/instituții penru organizarea unor evenimente publice ,facilitarea accesului echipei de campanie la întâlnirile cu consilierii locali, implicarea APL-urilor în informarea cetățenilor privind întrunirile publice, plasarea de anunțuri în localitate, invitarea cetățenilor, vor oferi suport în identificarea Liderului  pentru a însoți grupurile de tineri în procesul de gestionare/informare a cetățenilor.

 

Scopul Proiectului- Creşterea nivelului de conştientizare a cetățenilor din 4 localități: mnc. Cahul, satele Cotihana, Crihana Veche și Roșu despre beneficiile unui sistem modern de  canalizare și alimentare cu apă potabilă.

Asociația Obștească AZI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare ” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns