Ședință online cu participarea Primarilor din Regiunea de Sud

Marți, 12 mai curent, a avut loc ședința online cu participarea primarilor din regiunea de Sud (mun. Cahul, or. Cantemir, or. Leova, or. Cimișlia și satul Sălcuța), la care au fost prezenți și reprezentanți ai  Ministerului de Finanțe, Cancelariei de Stat și secretarii Coalițiilor Locale din orașele menționate.

În cadrul ședinței primarii s-au expus asupra mai multor subiecte legate de situația actuală din regiune, precum:

  • dificultățile întâmpinate în colectarea veniturilor în perioada pandemiei COVID 19;
  • resursele financiare insuficiente pentru a trece cu bine peste criza cauzată de COVID-19;
  • plățile salariale și achitarea serviciilor comunale de către cetățeni;
  • categoriile populației cele mai afectate;
  • activitatea piețelor, instituțiilor educaționale etc.;
  • modificarea bugetului.

Adrian Ermurachi, Secretar general adjunct al Guvernului, și Natalia Sclearuc, șefa direcției politici bugetare și sinteză bugetară de la Ministerului Finanțelor au răspuns la întrebările primarilor și au încercat sa-i ajute în soluționarea problemelor identificate în localitatea fiecăruia ce ține de executarea și implementarea bugetelor locale și conlucrarea Autorităților Locale cu servicii desconcentrate.

Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în calitate de partener principal și A.O.” AZI” din Cahul, partener regional.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns