Rutina Zilnică

Numărul celor infectaţi de COVID-19 este în creştere. Izolarea la domiciliu nu a fost anulată. Întrucât tot mai multe familii se confruntă cu distanțarea socială, auto-carantina și închiderea școlilor și a locurilor de muncă, este posibil ca acestea să se simtă stresate.

Stresul survine nu doar din cauza preocupărilor legate de sănătate, dar și din cauza faptului că familiile trebuie să facă față unei noi realități, când brusc s-au pomenit acasă pentru mai multe zile cu copii ale căror rutine zilnice au fost grav afectate. Cred că acum este momentul să ţinem cont de numeroasele articole şi cărţi scrise, având ca temă: „Cum să scapi de rutina zilnică”.

Venim cu câteva sfaturi pentru a nu face pe plac grijii cotidiene şi anume de a fi activ pe perioada pandemiei.

1-Activitatea fizică: dansează, aleargă, fă exerciţii fizice, sari cu coarda. Astfel pui muşchii în mişcare, alimentezi creierul cu oxigen şi eşti într-o formă de invidiat (speră te vei odihni la mare).

2-Practică grija de sine: Faceți-vă timp pentru pauze scurte de la familie (plimbări solo, o baie sau un apel telefonic cu un prieten sau prietenă) sau folosiți momentele de liniște pentru a vă relaxa și a vă odihni. Părinții sunt și ei oameni, iar grija de sine vă sporește abilitatea de a face față stresului și de a vă putea sprijini copiii în mod corespunzător.

3-Jocuri şi activităţi de învăţare: atât copiii, cât şi adulţii pot învăţa lucruri noi şi se pot regăsi în diferite domenii. Muzică, dans, jocuri de societate, culinărie, citit.

Pentru toţi oficiile, drumul, contactul cu oamenii s-au transformat în telefoane mobile şi televizoare, dar trebuie să „STĂM ACASĂ”. Să fim responsabili, să fim solidari. „Azi”, respectă regimul!

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns