Promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul Consiliului Raional de Participare Cahul

Tinerii cu dizabilități au participat la ședința CRP Cahul, în cadrul căreia au venit cu recomandări la Planul de acțiuni de promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilități și transformarea comunităților în comunități incluzive.

În cadrul ședinței au fost puse în discuție cele 4 planuri de acțiuni  (parte a strategiei de Dezvoltare socio economică locală pentru perioada 2021-2022) elaborate în cadrul atelierelor de lucru împreună cu experta națională Silvia Strelciuc.

Scopul planului de acțiuni este de a oferi o orientare clară în domeniul susținerii persoanelor cu dizabilități și asigurarea accesului echitabil al populaţiei localității la servicii îmbunătăţite cantitativ şi calitativ. Planul  cuprinde un pachet minim de asistență, care va duce la intensificarea eforturilor de eliminare a barierelor de atitudine și mediu pentru reintegrarea și reabilitarea persoanelor cu dizabilități, dar și pentru promovarea participării active în viața comunității

Activitatea a fost organizată cu respectarea măsurilor de siguranță (distanța socială dintre membri, măști, dezinfectanți).

————————————————————————–

Activitate organizată în cadrul proiectului „Împuternicirea tinerilor din raionul Cahul”.

Proiect realizat de Asociația Obștească “AZI” cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din surse acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvolatre și Cooperare (SDC) și Suedia

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns