Proiectul „Agenda de Advocacy în raionul Cantemir-în spijinul persoanelor cu dizabilități” – finalizat cu succes!!!

Scopul proiectului a fost: facilitarea participării persoanelor cu dizabilități din raionul Cantemir în soluționarea propriilor probleme.
La data de 02 octombrie a avut loc activitatea activitatea de finalizare a proiectului,”Gala inițiativelor pozitive ale persoanelor cu dizabilități din raionul Cantemir.”
La acest eveniment au participat Tineri Autoreprezentnați din Grupurile Locale de Suport – comuna Ciobalaccia, comuna Gotești, orașul Cantemir familiile lor, APL I și II, ONG-uri locale, mass-media, donatori reprezentnați ai instituțiilor de menire socială din rn. Cantemir.
Grupurile locale au prezentat rezultatele obținute în proiect. Utilizînd telefoanele mobile Tineri Autoreprezentnați au realizat filmări ale activităților pe tot parcursul proiectului, care au fost prezentate la activitatea finală.
Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători succesul și a promova practicile obținute în implementarea proiectului, și anume:
– De a-și cunoaște și a cere drepturile, de a vorbi din numele său, de a se implica în viața comunității, de a participa și a se implica în procesul decizional.
Tineri Autoreprezentnați din Grupurile Locale de Suport au primit certificate de participare în proiect, și trofee.
Rezultatele obținute:
• Constituirea a 3 grupuri locale în 3 localități partenere: or. Cantemir, c. Gotești, c. Ciobalacia. Grupurile au fost formate din tineri cu dizabilități, reprezentanți APL. Insituțiilor de menire socială din loclaitate, voluntari.
• Cca 60 de activități de Consolidare a capacităților persoanelor cu dizabilități și formarea lor ca Autoreprezentanți.
• Au fost organizate cîte 4 ateliere de lucru în fiecare localitate pentru identificarea nevoilor persoanelor cu dizabilități și elaborarea unui plan de actiuni.
• Au fost aprobate planurile de actiuni ca parte a strategiilor de dezvoltare socio-economică locală de către CL Cantemir, Gotești, Ciobalaccia.
• Grupurile locale din Cantemir, Gotești, Ciobalaccia au identificat o acțiune prioritară din planul de acțiuni și au implement-o.
• Grupurile locale din Cantemir, Gotești, Ciobalaccia au evaluat lecțiile învățate . Au elaborat și au înnaintat un set comun de recomandări din 3 localități către CR Cantemir.
• Grupurile locale din Cantemir, Gotești, Ciobalaccia au fost în vizită la Grupul de persoane cu dizabilități din Cahul, unde au discutat despre succese, probleme, idei pe viitor.
Activitatea a fost organizată în pațiu liber, cu repectarea normelor de siguranță: măști, dezinfectanță, distanță socială.
Activitate în cadrul proiectului “Agenda de advocacy în raionul Cantemir – în sprijinul persoanelor cu dizabilități”, proiect implimentat cu suportul Uniunii Europene și Ministerul Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns