Oferirea expertizei pe subiectele ce țin de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul Consiliului Raional Cantemir, APL selectate.

La data de 15 septembrie în cadrul Proiectului „Agenda de Advocacy în raionul Cantemir-în sprijinul persoanelor cu dizabilități”,a avut loc Activitatea 3.2. Oferirea expertizei pe subiectele ce țin de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul Consiliului Raional Cantemir,APL selectate(împreună cu A.O.AZI).

În cadrul acestei vizite s-a discutat despre:

  1.   implementarea proiectului, experiențele acumulate de către GL din cele trei localități:comuna Ciobalaccia,comuna Gotești,raionul Cantemir,
  2.  planurile de acțiune și oferirea expertizei pe subiectele ce țin de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul Consiliului Raional Cantemir, APL.
  3. Impresii și provocările întâmpinate de către Grupurile Locale de Suport din cele trei localități ale proiectului .

La această ședință cu angajații CR, consilieri raionali, șefi de comisii de specialitate au participat și persoanele cu dizabilități din GL unde au vorbit despre experiența lor.Propunerile  care au fost propuse vor fi transmise CR Cantemir, APL ca recomandări la proiectele de decizii ce vizează domeniile de interes a persoanelor cu dizabilități sau ca proiecte de decizii alternative.

Evaluați articolul