”Munca l-a creat pe om”- Fredrich Engels

”Munca l-a creat pe om”, spunea filozoful Fredrich Engels, iar astăzi noi venim să vă împărtășim un exemplu demn de urmat, o mică istorioară a beneficiarilor noștri  care au avut curajul să facă un pas înainte pentru a-și realiza visurile.

 

Este vorba de beneficiarii din cadrul proiectului ” Societatea civilă contribuie la incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități”, Ruslan Grădinaru, Rodica Papuc și Dumitru Papuc, care au decis să-și transforme pasiunea în meserie.

 

În cadrul proiectului, tinerii cu dizabilități au parcurs mai multe etape care i-au adus față în față cu  succesul. Ruslan Grădinaru, Rodica Papuc și Dumitru Papuc în prima etapă, au beneficiat de programul de instruire și consultanță organizat de echipa Laboratorului mobil de ghidare în carieră și orientare socio-profesională a personelor cu dizablități.

În următoarea etapă, tinerii au fost înregistrați la Direcția pentru Ocuparea forței de Muncă din rn. Cantemir cu statut de șomer, cu ulterioară înscriere la cursul de formare în meseria de bucătar la Școala Profesională Nr.1 din mun. Cahul, unde au obținut cunoștințe noi și și-au format abilități în domeniu culinar, ghidați de maiștri și profesori.

Pentru a-și întări abilitățile formate și a aplica în practică cele învățate, beneficiarii au realizat Stagiul de Practică la Grădinița Nr.1 din sat. Constantinești și Grădinița Nr.2 din sat. Gotești a rn. Cantemir.

Viitorii bucătari au finalizat Cursul de Formare printr-un examen de calificare la proba teoretică și proba practică susținut la Școala Profesională Nr.1  din mun. Cahul. Ruslan Grădinaru, Rodica Papuc și Dumitru Papuc au făcut față cu brio ambelor probe, respectiv au susținut examenul cu succes.

În colaborare cu Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Cantemir v-om susține tinerii să se angajeze în câmpul, pentru a profesa în domeniul mult dorit.

 

Dorim să mulțumim tuturor actorilor implicați în realizarea acestui succes!

 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de de Suedie prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact.

 

Evaluați articolul