Luna Iunie – Luna ieșirilor pentru tinerii GL din raionul Cahul

Luna Iunie – luna ieșirilor din casă pentru membrii Grupurilor Locale din cele patru localități partenere din raionul Cahul: orașul Cahul, satul Slobozia Mare, satul Roșu și comuna Pelinei.

În această lună membrii Grupurilor Locale s-au întâlnit în cadrul a două ateliere de lucru după o lungă pauză pentru a discuta despre Planurile de Acțiuni elaborate în urma atelieror și a chestionarului desfășurate în fiecare localitate.

Membrii Grupulrilor Locale au făcut cunoștință cu documentul draft, l-au analizat, dar au și venit cu recomandări pentru completarea lui cu ideile lipsă. Tot în cadrul acestor ateliere au fost selectate acțiunile ce urmează a fi soluționate.

O altă activitate desfășurată în această lună a fost întâlnirea lunară de consolidare a capacităților persoanelor cu dizabilități și formarea lor ca autoreprezentanți.  Membrii au discutat pe diverse tematici legate de drepturile omului: dreptul la libera alegere, dreptul la opinie, dreptul la libera exprimare, carta drepturilor fundamentale ale UE.

Activitățile s-au organizat în cadrul proiectului „AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI”. Proiect realizat de Asociația Obștească AZI cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din surse acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvolatre și Cooperare (SDC) și Suedia.

Evaluați articolul