Luna Iunie – Luna ieșirilor pentru tinerii GL din raionul Cahul

Luna Iunie – luna ieșirilor din casă pentru membrii Grupurilor Locale din cele patru localități partenere din raionul Cahul: orașul Cahul, satul Slobozia Mare, satul Roșu și comuna Pelinei.

În această lună membrii Grupurilor Locale s-au întâlnit în cadrul a două ateliere de lucru după o lungă pauză pentru a discuta despre Planurile de Acțiuni elaborate în urma atelieror și a chestionarului desfășurate în fiecare localitate.

Membrii Grupulrilor Locale au făcut cunoștință cu documentul draft, l-au analizat, dar au și venit cu recomandări pentru completarea lui cu ideile lipsă. Tot în cadrul acestor ateliere au fost selectate acțiunile ce urmează a fi soluționate.

O altă activitate desfășurată în această lună a fost întâlnirea lunară de consolidare a capacităților persoanelor cu dizabilități și formarea lor ca autoreprezentanți.  Membrii au discutat pe diverse tematici legate de drepturile omului: dreptul la libera alegere, dreptul la opinie, dreptul la libera exprimare, carta drepturilor fundamentale ale UE.

Activitățile s-au organizat în cadrul proiectului „AGENDA DE ADVOCACY ÎN RAIONUL CAHUL – ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI”. Proiect realizat de Asociația Obștească AZI cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din surse acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvolatre și Cooperare (SDC) și Suedia.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns