Luna decembrie se finalizează cu rezultate frumoase și emoții tari!

📍 Luna decembrie se finalizează cu rezultate frumoase și emoții tari!
Asociațiile în consorțiu Asociația Obșteasca ”Speranța Tinerilor Goteșteni” în sat. Flămânda, rn. Cantemir și A.O.”ECOSCUT” în sat. Văleni, mun. Cahul au finisat cele 10 activități al primului grup de tineri, beneficiari din cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități”, care s-au desfășurat pe perioada Octombrie – Decembrie 2022 iar grupul de beneficiarii din rn. Cahul continuă activitățile.
În cadrul celor 10 activități realizate de fiecare grup, beneficiarii au învățat lucruri utile, practice și interesante, care îi vor ajuta în procesul de angajare, subiecte specifice profesiilor în care se regăsesc tinerii precum:
✅Elaborarea unui CV;
✅Scrierea unei cereri de angajare;
✅Ținuta vestimentară la muncă;
✅Profesiile pe piața muncii;
✅Alegerea profesiei în funcție de personalitate;
✅Identificarea profesiilor viitorului, etc.
Fiecare temă abordată o puteți vedea în postările publicate pe pagina noastră de facebook precum și pe pagina de facebook a Asociația Obșteasca ”Speranța Tinerilor Goteșteni” și Muzeul de Istorie si Etnografie Valeni pe toată perioada de implementare, până în prezent.
Ulterior, beneficiarilor deja instruiți le v-om oferi suport în căutarea unui loc de muncă, suport în înregistrarea la Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă (DOFM) Cahul, suport în discuții cu angajatorii, etc.
Astfel de instruiri se vor petrece pe perioada implementării proiectului iar în luna Ianuarie continuă instruirile pentru cel de-al doilea grup de beneficiari din alte 2 sate ale raioanelor Cahul și Cantemir dar și pentru beneficiarii din rn. Cahul cu scopul de a ghida beneficiarii în carieră și orientare socio-profesională, cu o ulterioară angajare în câmpul muncii, de către A.O.”AZI” Cahul în consorțiu cu A.O. ”ECOSCUT” Văleni și A.O. ” Speranța Tinerilor Goteșteni”.
Este plăcut să-ți vezi rodul muncii tale, dar și mai plăcut este să știi că oamenii cred în tine și ți se încredințează, asta ar înseamna că faci ceea, ce trebuie.
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns