Instruiri pentru organizațiile din consorțiu

În cardrul proiectului ,,Societatea civilă contribuie la incluziunea socio – profesională a persoanelor cu dizabilități” a avut loc ateliere de instruire pentru ONG-urile: Asociația Obștească ”EcoScut Văleni” și Asociația Obștească ”Speranța Tinerilor Goteșteni”, organizații parteniriat în consolțiu.
Obiectivele atelierului de lucru au fost:
• Cunoașterea cu echipa asociațior;
• Evaluarea necesităților generale de formare a OSC în baza instrumentului de evaluare a dezvoltării organizaționale (ODAT) elaborate în cadrul programelor USAID;
• Evaluarea necesităților specifice ale OSC în lucrul cu persoanele cu dizabilități
• Elaborarea planului serviciilor de formare a ONG în corespundere cu rezultatele evaluării.
Scopul Acestor instruiri este de a acorda suport și consultanță pentru 2 ONG-uri în domeniul managementul OSC (elaborare de documente , politici interne axate pe necesitățile OSC urilor) pentru 2 localități din raionul Cahul și raionul Cantemir.
Pe parcursul evaluării s-a format decizii pentru îmbunîtățirea OSC- urilor. OSC-urile partenrere – Asociația Obștească ”EcoScut Văleni” și Asociația Obștească ”Speranța Tinerilor Goteșteni” vor organiza activități pentru promovarea incluziunii socio – profesionale a persoanelor cu dizabilități.
Scopul proiectului este: facilitarea incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilități din regiunea de Sud a Republicii Moldova, prin crearea și dezvoltarea parteneriatelor locale și regionale pentru asigurarea unor piețe a muncii incluzive la nivel regional.
Activitate realizată de A.O ”AZI” care implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități” cu suportul financiar al Uniunii Europene.
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact.
Evaluați articolul