Instruirea Coaliției Locale din municipiul Cahul

Bugetarea orientată pe drepturile omului a fost tema prezentată Coaliției Locale din municipiul Cahul, unde participanții au distins diferite clasificări și formate bugetare și au identificat potențialul pentru analiza de gen al fiecăruia dintre ei.

Pe 12 și 13 aprilie curent, în cadrul activităților de abilitare a Coalițiilor Locale, municipiul Cahul a fost gazdă a instruirilor privind bugetarea Orientată pe Drepturile Omului și Sensibilă la Gen.

Indiferent de mediul și nivelul de implementare al Bugetării Sensibile la Gen (BSG), autoritățile responsabile ar trebui să țină cont de faptul că instituționalizarea BSG este un proces pe termen mediu-lung, care ar trebui să fie urmărit cu interes și perseverență. Procesul de instituționalizare al BSG presupune un efort financiar, de mobilizare a resurselor, și al actorilor la diferite nivele de administrare.

Exercițiul practic privind câștigul salarial mediu lunar pe activități economice, ani, sector, indicatori și sexe, a stârnit interese în rândul participanților și discuții care au dus la înțelegerea decalajului salariilor dintre femei și bărbați în Republica Moldova.

La instruiri au fost prezenți secretarul Coaliției Locale, Iacobache Evelina, membrii Coaliției și reprezentanții Autorității Publice Locale

Această publicație este realizată în cadrul proiectului de grant UE „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Conținutul acestei publicații aparțin autorilor și nu reflecta opiniile Uniunii Europene și a Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns