În societatea noastră, inclusivitatea și diversitatea joacă un rol crucial în asigurarea unei comunități echitabile și progresive

Persoanele cu dizabilități se confruntă adesea cu numeroase obstacole în calea lor către incluziunea socială și ocuparea forței de muncă. Pentru a depăși aceste provocări și a oferi oportunități egale pentru toți, ne-am propus în cadrul proiectului să creăm o Comisie Multidisciplinară pentru Incluziunea Socială a Persoanelor cu Dizabilități și Ocuparea Forței de Muncă în raionul Cantemir.

Membrii Comisiei Multidisciplinare pentru Incluziunea Socială a Persoanelor cu Dizabilități și Ocuparea Forței de Muncă reprezintă următoarele domenii:

  1. Administrația Publică Locală de nivelul 1 și 2 Cantemir
  2. Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Cantemir
  3. Direcția Asistență Socială și Protecția Copilului
  4. Inspecția Teritorială de Muncă Cahul
  5. Direcția Generală Învățământ Cantemir
  6. Centrele de Sănătate din r-l Cantemir
  7. Asociația Obștească ”Speranța Tinerilor Goteșteni” și alte instituții cu statut temporar, care au participat activ la instruirile realizate de către Experta Națională dna Silvia Strelciuc.

Pentru a asigura durabilitatea și eficacitatea Comisiei Multidisciplinare a fost elabora un Regulament de funcționare a Comisiei Multidisciplinare pentru Incluziunea Socială a Persoanelor cu Dizabilități și Ocuparea Forței de Muncă care urmează a fi aprobat.

Această activitate a fost realizată de A.O. ”Speranța Tinerilor Goteșteni”

În concluzie, crearea unei Comisii Multidisciplinare pentru Incluziunea Socială a Persoanelor cu Dizabilități și Ocuparea Forței de Muncă este un pas important spre construirea unei societăți mai echitabile și mai empate. Împreună, putem face o schimbare pozitivă în viețile persoanelor cu dizabilități, oferindu-le oportunități egale pentru a-și atinge potențialul maxim în carieră și viață.

Acest articol este disponibil acum și pe:

facebook: https://www.facebook.com/photo?fbid=297710356271460&set=pcb.297711806271315

instagram: https://www.instagram.com/a.o.azi/

 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de de Suedie prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova

Evaluați articolul