În orașele Leova, Cantemir și satul Sălcuța, r-nul Căușeni au fost aprobate Planurile de Acțiuni pentru 2021

Localitățile participante în cadrul Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” din sudul republicii au început procesul de aprobare a planurilor de acțiuni pentru îmbunătățirea transparenței bugetare și creșterea gradului de implicare a comunității la stabilirea priorităților bugetare 2021. 

Pe 12 martie, 16 și 18 martie curent, primarii localităților Cantemir, Sălcuța și Leova au semnat dispoziția de aprobare a planului de măsuri pentru primării, privind sporirea transparenței bugetare. Planul conține acțiuni pentru următoarele domenii: comunicare și organizare, deschiderea informației, formele de participare, evaluare și monitorizare.

Printre principalele acțiuni pot fi menționate: organizarea audierilor publice, elaborarea bugetului pentru cetățeni și publicarea tuturor documentelor bugetare în formă electronică.

În următoarea perioadă urmează a fi aprobate Planurile de Activități 2021 din mun. Cahul și orașul Cimișlia.

Această publicație este realizată în cadrul proiectului de grant UE „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Conținutul acestei publicații aparțin autorilor și nu reflecta opiniile Uniunii Europene și a Konrad

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns