Identificare persoane cu dizabilități victime ale discriminării

Vizitele noastre continuă a fi organizate cu scopul de a identifica persoane cu dizabilități din 4 localități  partenere care au fost sau nu au fost într-o oarecare măsură discriminate.

Aceste vizite au fost organizate în municipiul Cahul, satul Crihana Veche, comuna Gotești, comuna Ciobalaccia.

În cadrul acestor focus-grupuri au participat atât persoane cu dizabilități cât și reprezentanți APL, tineri. Tema principală abordată a fost discriminarea/nondiscriminare, unde tinerilor/persoanelor cu dizabilități li s-a oferit spațiu comod unde ei să se simtă liberi de a vorbi direct, de a-și exprima problemele cu care se confruntă fără teamă. În cadrul acestor ședințe a fost elaboat un chestionar privind vorbirea, identificarea cazurilor de discriminare cu care s-au confruntat persoanele cu dizabilități. Aceste 5 ședințe au fost organizate cu scopul de a identifica cazurile de discriminare, a le documenta de la persoană cu dizabilitate, fără intermediari; a-i încuraja să vorbească fără frică despre problemele lor.

Deasemenea, în cadrul ședințelor cu persoanele cu dizabilități de va semna un acord cu privire la folosirea datelor cu caracter personal. Activitățile au fost organizate în locuri unde persoanele cu dizabilități s-au simțit sigure și și-au dorit să vorbească( bibliotecă, incinta APL).

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia aparține Asociației Obștești „AZI”, care implementează proiectul „Abilitarea persoanelor cu dizabilități din raioanele Cahul și Cantemir prin comunicare pentru revendicarea drepturilor și iradicarea discriminării” şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns