Facilitarea accesului la justiției a persoanelor cu dizabilități (locomotorii/văz) în situația îngrădirii realizării dreptului la muncă

În cadrul proiectului ”Sporirea cunoștințelor juridice ale persoanelor din grupurile social-vulnerabile și marginalizate” , un grup de persoane din raionul Cahul, a fost instruit în domeniul juridic, privind accesul la justiție a persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități în situația îngrădirii realizării dreptului la muncă.

Cei prezenți la activitatea de follow up au fost informați despre:

  • Pașii care trebuiesc urmați pentru a-ți face dreptate în caz de atitudine discriminatorie a angajatorului și a colegilor de muncă;
  • Care sunt condițiile unei persoane cu dizabilități care poate fi eliberată din funcție;
  • Procedura de eliberare din funcție a unei persoane cu dizabilități;
  • Dreptul la odihnă încălcat
  • Ce să facă o persoană cu dizabilitate locomotorie dacă nu este asigurată adaptarea rezonabilă a locului de muncă? Accesibilitatea lipseste. Cum să facă schimbarea?

 

Această activitate face parte din cadrul proiectului Sporirea cunoștințelor juridice a persoanelor din grupurile social-vulnerabile prin podcasturi incluzive. Această activitate este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este organizată de Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională în cadrul programului de granturi „Maratonul Justiției ediția a II-a”, implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns