Educarea Adulților în regiunea de Sud a țării

În perioada estivală 27 iulie – 25 august, pe teritoriul raionului Cahul au avut loc vizite de monitorizare a evenimetelor DEMO, realizate de către Formatorii din cadrul proiectului ”Cetățeni Instruiți – Comunități Prospere”

Scopul vizitelor a fost de a îmbunătăți calitatea instruirilor din cadrul proiectului. Am vizitat satul Crihana Veche, Văleni și Giurgiulești a r-nului Cahul, unde valorile culturale nu și-au pierdut din originalitate. Aici țesutul covoarelor, ornamentele tradiționale și țesăturile alese iau amploare și cultura neamului nu-și pierde farmecul.

Comuna Gotești optează pentru sănătate accesibilă pentru toți. Aici locuitorii au învățat cum să acorde primul ajutor, care sunt beneficiile unei ape potabile, care sunt metodele de protecție a mediului.

Drepturile omului și mobilizarea comunitară a luat amploare în satul Andrușul de Jos și Crihana Veche, unde beneficiarii au fost cei care au vrut să facă ceva pentru localitatea lor. Să scrie proiecte și totodată să fie implementate. Au dezvoltat activismul civic și au fost implicați în mobilizare comunitară.

La sediul A.O.AZI au fost organizat cursul ”Ghizi din Lunca Prutului, unde 10 persoane din 9 localități au avut posibilitatea să elaboreze un itinerar turistic al localității.

Călătoria echipei A.O.AZI nu se oprește aici. Avem multe itinerare de cutreierat. Aventura noastră continuă și bineînțeles experiența noastră va fi împărtășită cu toți.

Acest proiect este implementat de către A.O.AZI, desfășurat în parteneriat cu DVV International, finanțat cu suportul BMZ. Federal Ministry for Economic Cooperation and Development.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns