Drepturile prin accesul liber la justiție și la informaţie pentru beneficiarii din mun. Cahul

Persoane cu dizabilități, din grupuri social – vulnerabile și marginalizate din mun. Cahul au beneficiat de cunoștinețe în domeniul juridic. Tematica discutată a fost ”Asigurarea accesului la justiție a femeilor din zonele rurale, victime ale violenței domestice”.

Participanților le-a fost descris procesul de autoapărare prin lege, unde se pot adresa persoanele maltratate, care este procedura pedepsirii persoanei vinovate și cum trebuiesc evitate astfel de situații pentru a nu deveni victime ale violenței domestice.

Centrul pentru Dezvoltare Educațională implementează proiectul ”Sporirea cunoștințelor juridice a persoanelor din grupurile social-vulnerabile prin podcasturi incluzive”, având drept scop creșterea și îmbunătățirea cunoștințelor juridice a persoanelor din grupurile social-vulnerabile și marginalizate din raionul Cantemir și Cahul, încurajarea și participarea persoanelor din grupurile social-vulnerabile să promoveze drepturile persoanelor vulnerabile și să fie capabile să-și apere drepturile prin accesul liber la justiție și la informaţie, inclusiv încurajarea implicării active a persoanelor menționate să discute despre problemele de natură juridică cu care se confruntă, să afle soluții juridice și să disemineze cunoștințele juridice dobândite în cadrul proiectului în rândul actorilor comunitari.

Această activitate face parte din cadrul proiectului Sporirea cunoștințelor juridice a persoanelor din grupurile social-vulnerabile prin podcasturi incluzive. Această activitate este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este organizată de Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională în cadrul programului de granturi „Maratonul Justiției ediția a II-a”, implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns